כשילד, מתבגר מגיע לטיפול הוא מגיע כיחיד. עם רגשות משלו, חוויות משלו, רגעים ובעיות שהן ייחודיות לו.
ברגע שמתחיל טיפול רגשי אני בונה תהליך ייחודי איתו, בשפה שהיא שלנו ובדרך שהוא יוכל להתפתח.
האם זה מספיק אתם שואלים את עצמכם?
אז ככה, הילד אשר מגיע עם החוויות שלו הוא גם אינדיבידואל אך גם חלק מקבוצה, מן המשפחה שלו, מהוריו, אחיו, אחיותיו. מתא גרעיני שהוא רק שלו. ואני תמיד זוכרת שגם שם יש סיפור. בכדי להגיע לכל יסודות ההתנהגות ומנעד הרגשות ובכדי לטפל בילד ולרפא אני מאמינה בטיפול בילדים בתמיכה של הדרכת הורים.
אז מהי הדרכת הורים?
לעיתים קרובות ,כאשר ילדים הולכים לטיפול, ישנן תהיות רבות של ההורים עד כמה, או אם בכלל הם צריכים להיות מעורבים בטיפולו. באופן כללי, כשאתה מחפש טיפול לילדך, באופן מובהק המטפל הרגשי יהיה גם בקשר ישיר עם ההורים ישירות. הסיבה היא כפולה: להעניק להורה הדרכה כיצד לעזור לילד בבית, וגם לקבל מידע שימושי לגבי הילד או הסיטואציה מעיני ים אחרות. תקשורת הורה מטפל יכולה ללבוש צורות שונות: ישנם – מטפלים אשר מבקשים תקשורת שבועית, חלקם דואגים לערוך פגישה מעת לעת עם הורים בלבד, וחלקם עשויים לתקשר פעם בחודש וחצי.
בסופו של דבר, ברגע שיש את הקומבינציה של טיפול בילד ותמיכה של ההורים התמונה נעשית שלמה יותר. זהו כמו פאזל אשר מתחבר חלק אחר חלק, מילה אחר מילה. המשפחה נותנת עוד היבט, אור ומידע על המתרחש מנקודת מבט ומבע אחרת. להורים חשוב לציין, יש מקום משמעותי בהתפתחות הילד ועל כן חשוב לפתח שפה משותפת.
כשהילד בלבד מקבל טיפול איש מלבדו לא עובר תהליך אקטיבי, דבר שיכול לגרום לחזרה להתנהגויות קודמות לא בריאות בין כל בני הבית. אחד מההיבטים היא הזדהות עם הילד או המתבגר. ההזדהות איתו גורמת לאיבוד היכולת לסייע באופן אובייקטיבי. לכן חשוב לא להתערבב עם רגשותיו שלו בכדי להביט ולהתבונן בצורה מדויקת יותר ולתרום להצלחת הטיפול. כך הטיפול הופך יותר אפקטיבי ובזמן קצר יותר.
יחד עם זאת, כל ילד, הורה יש צרכים שונים. הטיפול נעשה בשילוב, דינאמיות והקצב המתאים.
אתן לכם דוגמא על עצמי,
אני כאמא לילדה מתבגרת התערבבתי ברגשות שלה, לא יכולתי לעזור לה ולהסתכל על התמונה השלמה. רק אחרי שנים שהבנתי זאת וטיפלתי בעצמי ,הפסקתי לראות בה מראה שלי ,יכולתי להבדיל בין רגשותינו ולהיות בקשב אמיתי ללא הרעשים שלי כילדה.
למעשה, החוויות שלנו נפרדות. מה שאני עברתי בילדותי אינו דומה למה שהיא עברה, יש לה אופי משלה, זהות משלה ורגשות משלה, היא רואה את העולם בצורה אחרת ממני ובדרך הזו שיצרתי נפרדות ,יכולתי לחמול ולא לרחם ,לראות תמונה אובייקטיבית יותר שהיא לא מהעיניים שלי, וכך גם לעזור ולסייע.
למעשה, הדרכת הורים במהלך טיפול רגשי בילדים או מתבגרים, הוא הצופן לטיפול שלם, מלא ועגול. לטיפול שהוא עמוק יותר שגורם להפרייה ויחסי גומלין בין הילד להורים ובסופו של יום לחיים והתנהגות נכונה, מסונכרנת, בריאה ואמיתי יותר בחיק המשפחה מעין יצירת שפה משותפת הנרכשת בטיפול.
